Atunci încearcă rețeta de gambe pe care ți-o sugerăm mai jos:
Ingrediente:
– gambe de pui sau piept de pui fără os de la Rogob 600 g
– ardei gras verde 1 buc. (185 g)
– ardei gras roșu 1 buc. (180 g)
– ceapă 1 buc. mare (125 g)
– ananas din conserva, scurs 140 g
– morcov 1 buc. mare (135 g)
– ghimbir 20 g
– făină 100 g
– zahăr 100 g
– piper
– praf de copt 1/2 plic
– oțet din vin roșu 2 linguri
– ketchup 3 linguri
– făină de porumb 2 linguri
– ulei de arahide
– pulpă de roșii 300 g
Metoda de preparare:
Într-un castron, amestecați făina cu praful de copt și cu un pic de piper proaspat rasnit, până obțineți un aluat (asemanător celui de clătite, un pic mai dens însă). Puneți uleiul de arahide la incins, într-o tigaie mai înaltă. Spălați pieptul de pui sau gambele de pui și tăiați-l în fâșii (de circa 5 cm lungime), dacă sunt gambe le puneți întregi. Dați bucatelele de pui prin aluat, apoi puneți-le în uleiul incins. După ce le rumeniți uniform le scoateți pe o farfurie.
Pentru sosul dulce-acrișor, puneți într-un ibric mai mare zahărul, oțetul și 150 ml de apă. Adăugati apoi,băyând bine, făina de porumb. Puneți și pulpa de roșii, amestecand continuu, pe foc mediu, până ajunge la temperatura de fierbere. Adăugați ketchup-ul și omogenizati. Într-un wok, puneți doua linguri de ulei de arahide si adăugati ghimbirul, curatat si taiat marunt.
Adăugați ceapa, tăiata bucățele mai mari, și morcovul, taiat rondele, ardeii grași, tăiați bucațele, și ananasul tot mărunțit. Puneți și mini-paneurile de pui și turnati sosul dulce-acrisor. Amestecați ușor.
Recomandăm să serviți carnea în sos fierbinte, cu o garnitura de orez fiert simplu.😉


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 4