Предыдущая публикация
Блокнот рецептов

Блокнот рецептов

12 июл

🍰☕️Торт "Наполеон"

Коржі: До 150 мл.льодяної води додаємо 2 яйця, 1 ст.л.оцту, змішуємо.
Окремо у 700 г.борошна натираємо на тертці охолоджене масло (400 г.), перетираємо до однорідної крихти руками. Додаємо суміш з води, яєць та оцту. Замішуємо тісто. Розділяємо на 15 кульок. Накриваємо і в холодильник на 15-20 хв.
З кожної кульки формуємо тоненький корж, наколюємо виделкою в дірочки й випікаємо на нічим не змащеному деко 5-7 хв.при температурі 200°С на середній решітці. Поки корж гарячий, швидко обрізаємо до потрібної форми. В мене це 22 см. Обрізки підуть на посипку верха і боків.
Виходить 15 тонких коржів.
Крем: до 7 яєць додаємо 450 г.цукру (я додавала більше цукру, 600 г.), ваніль 1 ч.л. Збиваємо вінчиком. Додаємо 0,5 л.холодного молока і 3,5-4 ст.л.кукурудзяного крохмалю. Збиваємо.
Окремо доводимо до кипіння 1 л.молока, в яке тонкою цівкою вводимо попередню суміш з яєць та молока. Постійно помішуючи на невеликому вогні доводимо до загустіння і ще додаємо 1 ст.л.тертої лимонної цедри.
Знімаємо з вогню. Додаємо сік лимона. В мене це 1,5 ст.л. Перемішуємо. Додаємо 100 г.масла. Ретельно вимішуємо. Накриваємо плівкою в контакт з кремом і охолоджуємо. Змащуємо коржі, обсипаємо присипкою з обрізків та залишаємо на 1 год.при кімнатній температурі. А тоді ще на 10-12 год.в холодильник.
Рецепт підглянула в Марії Михальченко.
Зверху посипала шоколадними крихтами.

🍰☕️Торт "Наполеон" - 5374220036918
#Наполеон

Нет комментариев

Новые комментарии
Для того чтобы оставить комментарий, войдите или зарегистрируйтесь
Следующая публикация
Свернуть поиск
Сервисы VK
MailПочтаОблакоКалендарьЗаметкиVK ЗвонкиVK ПочтаТВ программаПогодаГороскопыСпортОтветыVK РекламаЛедиВКонтакте Ещё
Войти
Блокнот рецептов

Блокнот рецептов

ЛентаТемы 1 166Фото 2 628Видео 595Участники 9 083
  • Подарки
Левая колонка
Всё 1 166
Обсуждаемые

Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного

Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.

Зарегистрироваться