მასალა ცომისთვის:
3 კვერცხი;
1, 5 ან 1 ჩაის ჭიქა შაქარი;
1 ჩაის კოვზი სოდა ძმრით;
3 ჩაის ჭიქა ფქვილი;
2 სუფრის კოვზი თაფლი;
2 სუფრი კოვზი კარაქი;
ვანილი.
მასალა კრემისთვის:
1 ქილა შესქელებული რძე(სგუშონი);
200 გრამი კარაქი.
მომზადების წესი:
წინასწარ დავდგათ გაზქურაზე ქვაბით წყალი და ავადუღოთ, რადგან "მედოკის" ცომი ორთქლზე მზადდება.
3 კვერცხისა და 1, 5 ჩაის ჭიქა შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლი-მოგლი; შემდეგ ჩავასხათ გამლღვალი კარაქი და თაფლი; 1 ჩაის კოვზი სოდა ძმრით; ცოტა ვანილი და დავდგათ ორთქლზე, თან გამუდმებით ვუროთ. 5 წუთის განმავლობაში გვედგას ორთქლის აბაზანაზე და შემდეგ დავამატოთ 2, 5 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ცომი წებოვანი გამოდის. ამის შემდეგ მაგიდაზე დავყრით დარჩენილ ნახევარ ჭიქა ფქვილს, ორთქლზე მომზადებულ ცომს გადავზელთ ფქვილში. ცომს გავყოფთ 3 ან 4 ნაწილად და გავაბრტყელებთ, გამოვაცხობთ ცხელ ღუმელში. გაითვალისწინეთ, რომ ფირფიტები მალე ცხვება. გამომცხვარ ფირფიტებს ჩამოვაჭრით გვერდებს და შევინახავთ ზემოდან მოსაფშვნელად.
კრემის მომზადება:
200 გრამი კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე და შემდეგ ნელ-ნელა დავამატოთ შესქელებული რძე და ცოტა ვანილი.
გამომცხვარ ფირფიტებს წავუსვათ მომზადებული კრემი და შემდეგ ჩამოჭრილი და დაფშვნილი ნამცხვრის გვერდები მოვაყაროთ ზემოდან.
გემრიელად მიირთვით!


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 25