Ingrediente pentru aluat:
- 3 linguri mari de Zahăr Domnița
- un praf de sare
- 150 g unt moale
- 300 g făină
- 80 ml apă călduță
Preparare aluat: Într-un bol, amestecați zahărul cu sarea și untul moale până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina și apa călduță, amestecând până când se formează un aluat. Puneți aluatul la rece pentru 30 de minute. După ce s-a răcit, întindeți aluatul pe o tavă rotundă.
Ingrediente pentru umplutură: 4 mere mari tăiate felii subțiri, 3 ouă, 100 g zahăr, 100 ml frișcă, fulgii de migdale (după preferință).
Preparare umplutură: Aranjați feliile de mere frumos în cerc pe suprafața aluatului. Într-un bol, amestecați ouăle cu zahărul și frișca. Turnați compoziția peste mere, apoi adăugați fulgii de migdale și presărați puțin zahăr deasupra.
Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute. Când este gata, adăugați scorțișoară și zahăr pudră. Poftă bună!
P.S. Mulțumim pentru rețetă Ecaterina Ecaterina!


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев