Предыдущая публикация
Смачні рецепти

Смачні рецепти

26 июн 2021

Всім привіт та сонячного настрою 👋

Коли на вулиці така спека та задуха, що робити?! Правильна відповідь буде приготувати щось смачненьке до столу, та з сезонною ягідкою - полуницею 🍓 Давно вже хотіла приготувати торт Фрезьє, та все ніяк не доходило до нього діло 🤷 Але ще мені хотілося зробити його в яскравому кольорі літа 😁Отже мій експериментальний торт 😊
На форму діаметром 24 см. нам потрібно:
7 яєць (у мене невеликі)
(якщо великі, то 6 яєць)
150гр.цукру
200гр.шпинату
3ст.л олії
250гр.муки
1ч.л розпушувача
Збиваємо яйця в піну і поступово додаємо цукор. Збиваємо до густої пишної маси, як зазвичай на бісквіт.Я збивала планетарним міксером 8хв.
За цей час поки збиваються яйця, блендером перебиваємо шпинат з олією, до стану кашки. У збиті яйця додаємо нашу шпинатну кашку і обережно лопаткою вмішати все, а далі просіяне борошно + розпушувач.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в розігріту духовку до 170 на 35-40 хв.
Далі охолоджуємо його і обрізаємо його до 22 см.
Я приложувала мисочку і обережно обрізала краї. А далі розрізала його на дві половини.
Далі готуємо крем:
500гр молока
3 яйця
150-200гр. цукру
ванільний цукор
15гр.желатину
50мл.води
200гр.масла
40-60гр.крохмалю (я брала кукурудзяний)
Яйця збиваємо з цукром + ванільний цукор+крохмаль
Молоко ставимо на газ і доводимо до гарячого стану. І потім малими порціями змішати гаряче молоко з яєчною сумішшю. Ставимо знову на газ і весь час помішуючи крем довести до загустіння. Знімаємо з вогню і зразу додаємо 100 гр.масла і збиваємо міксером десь три хвилини. Далі прикриваємо плівкою і залишити його вистигати.
За цей час я нарізала на шматочки полуницю (500-600гр)
Залила желатин для набухання в крем.
В охолоджений крем додати набухший желатин, який потрібно розпустити імпульсами в мікрохвильовці,або вогні, до рідкого стану і маленькою цівкою влити в крем, при цьому збиваючи міксером. Тоді додаємо ще останні 100гр.масла і збиваємо ще хвилин дві.
Беремо кільце, вистилаємо боки плівкою і починаємо збирати наш торт. На низ ложимо половинку бісквіту, я ще просочувала бісквіт солодким сиропом (50гр.цукру+100гр.води)
На боки торту потрошку виложила крему ,так полуниця краще тримається і половинками виставляємо по колу. Далі половинка крему і втоплюємо туди полуницю і знову крем (трошки залишити на верх торту) Приложуємо другим коржем, просочуємо і змащуємо кремом що залишився.
Ставимо торт в холодильник для застигання.
Зверху торт я залила конфі. Для його приготування я взяла:
350гр полуниці
100 цукру
10гр желатину
60гр води
По-перше замочити желатин для набухання.
Блендером перебити 🍓
додати цукор і варити на слабкому вогні. Після закипання варила десь три хвилини. Потім залишити вистигати конфі і через п'ять хвилин додати желатин. Тепер залишаємо його до повного охолодження, а далі заливаємо зверху вже охолоджений торт. І знову ставимо в холод.
Торт виходить дуже смачним. В міру солоденький з невеликою кислинкою 🍓 Готуйте, та діліться результатами 👌
Залишається всім побажати смачного 😄
P.S.От і все поки писала втомилася 😅😆 А так торт готується швиденько і легенько 😊

Всім привіт та сонячного настрою 👋 - 913181867017
Всім привіт та сонячного настрою 👋 - 913181866761

Комментарии 3

Адие Бурова
Адие Бурова
26 июн 2021
  • Нет комментариев
    Новые комментарии
    Валентина Шарамко (Сиденко)
    Валентина Шарамко (Сиденко)
    💋
    2 окт 2021
  • Нет комментариев
    Новые комментарии
    Алла Богородицкая
    Алла Богородицкая
    Очень красивый торт.Я делала как обычно торт фрезье делают, но этот ваш торт, получился обалденно красивый на вид. 👏👏👍👍
    3 окт 2021
  • Нет комментариев
    Новые комментарии
    Новые комментарии
    Для того чтобы оставить комментарий, войдите или зарегистрируйтесь
    Следующая публикация
    Свернуть поиск
    Сервисы VK
    MailПочтаОблакоКалендарьЗаметкиVK ЗвонкиVK ПочтаТВ программаПогодаГороскопыСпортОтветыVK РекламаЛедиВКонтакте Ещё
    Войти
    Смачні рецепти

    Смачні рецепти

    ЛентаТемы 624Фото 1 564Видео 5Участники 22 145
    • Подарки
    Левая колонка
    Всё 624
    Обсуждаемые

    Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного

    Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.

    Зарегистрироваться