Симиттердің қоңыр болып пісуі үшін оларды міндетті түрде пекмез бен судан дайындалған қоспаға малып алу керек. Пекмез — қою, қара түсті жеміс шәрбаты. Егер пекмез таба алмасаңыз, оны қою түсті балмен алмастыруға болады.
Сондай-ақ, міндетті түрде қуырылған күнжіт қолданыңыз, өйткені шикі күнжіт тіпті пісірілгеннен кейін де ашық түсті болып қала береді.
Пісіруді екі кезеңде жасаған дұрыс: алдымен 10–15 минут жоғарғы сөреде, кейінгі уақытты төменгі сөреде пісіріңіз — осылайша симиттеріңіз қоңыр түсті болып шығады. Егер одан да қоюырақ қоңыр түсті қаласаңыз, пісіруге дейін симиттерді тағы бір рет пекмез бен судың қоспасына батырып алыңыз — бұл әдіс түсін күңгірт қылады. Баршаңызға ас болсын.
7 данаға арналған ингредиенттер:
Жылы су – 300 мл
Қант – 1 шай қасық
Ашытқы – 5 г
Тұз – 1 шай қасық
Ұн – 480 г
Пекмез немесе бал – 100 г
Су – 50 мл
Күнжіт – 150 г


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1